Elvis och Janis – ösig rock’n roll show 12 november

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12 november kl. 19.00
Kom till Saleby i november och lyssna till riktig rock’n roll! Det blir en ösig show kring två stora människoöden inom musiken; Elvis Presley och Janis Joplin. Upplev Bengt Kyllinges humorkryddade beskrivning av Elvis Presleys liv, Cecilia Kyllinges känsloladdade gestaltning av Janis Joplins livsresa och en massa härlig musik. 
 
Cecilia Kyllinge har tidigare besökt oss i bygdegården med sina mycket uppskattade nostalgishower.
 
 
Förköp: 250 kr
Boka på telefon:  Anitha 0730-64 99 02, Maria 0708-18 37 32

Välkomna!

Saleby bygdegårdsförening

Lilla Hjulafton 6 juni ställs in

Även denna sommar blir vi tvugna att ställa in Lilla Hjulafon. Men för dig som vill ut och åka bil i vår vackra natur så ordnar vi en tipsrunda. Mer information om den hittar du här överst på denna sida.

Vi önskar dig en riktigt fin 6 juni och hoppas vi kan ses igen som vanligt näst år.

Ett annorlunda år även i år

Även detta år, 2021, ligger verksamheten i princip nere i vår bygdegård på grund av coronapandemin. Vi måste fortfarande följa de regler som gäller för att förhindra smittspridning, men istället för att ställa in ställer vi om.

Vi har under året som gått arrangerat tipspromenad som många valt att gå vilket är väldigt roligt. Istället för Lilla Hjulafton kommer vi satsa på ett bilrally med tipsfrågor och till hösten hoppas vi kunna erbjuda både höstfest och konserten “Elvis och Jannis”. Mer information kommer om detta. 

Nu håller vi tummarna för att restriktionerna ska lätta efter hand så att vi snart kan välkomna våra besökare till bygdegården igen! Och till dess säger vi sköt om dig! 

Styrelsen, Saleby bygdegårdsförening

Lyckad dag när Lilla Hjulafton jubilerade

Det blev en väldigt lyckad Lilla Hjulafton 2019 tillika 10-årsjubileum för evenemanget. Precis som alltid var bygdegårdsparken full av glada och fikande människor och mängder av fordon av olika slag.

Film över bygdegårdparken

Många är med och fixar
Det är många som är med och hjälper till för att det ska bli ett så bra arrangemang som möjligt. Ca 60 funktionärer hjälper till för att allt ska klaffa. Anette och Ingalill sålde ca 700 hamburgare till hungriga besökare under hela dagen. Glada besökare var Jonas Lennerling och Elisabeth Lainla.

 

Ca 400 utställningsfordon gick att beskåda och nytt för i år var även att publiken kunde vara med och rösta på sin favorit i Peoples choice. Vinnare i denna klass blev Elvira med sin Hot rod. Den absolut minsta och sötaste bilen  av alla.

Det blev även enligt tradition mannekänguppvisning med 50-60-talskläder.

Film från mannekänguppvisningen

Dagen till ära var Börje Bappelsin konferencier och underhållare, vilket han skötte med den äran. Besökarna bjöds på många glada skratt, allsång och inte minst hjulmusik. Glad för att få träffa Börje var Gun Larsson som fick pris för Bäst klädda.

Årets bil, tvåhjuling och traktor utsågs av föreningen Panhards.
Vinnare av Årets bil blev Ingemar Andersson ifrån Kvänum med sin Ford -32.

Vinnare av priset för Årets tvåhjuling blev Åke Olsson som själv byggt sin mc 1954 och
som ställde ut den på Lilla Hjulafton tillsammans med Gunnar Laurell. Ett helt unikt fordon.

Årets pris för bästa traktor vanns av Gunnar Färnkvist med sin Mercedes MB Truck.

Det ordnades även en tipspromenad som vanns av Sandra Lundkvist som vann en praktisk bilvårdshink. Övriga vinnare på tipspromenaden, på en god andra och tredje placering, var Sven-Olof Holgersson och Sune Ottosson. Stort grattis säger vi i bygdegårdsföreningen till alla vinnarna!

Dansuppvisningar
Denna hjulafton kunde man även titta på uppvisning med Lidköpings Lindy hopers och Linedance.

Film med linedancers

Lindyhopers

Dagen avslutades med en vigsel av Camilla och Sven och vigselförättare var Judith Fagrell. Så roligt att de valde just vårt arrangemang för sin stora dag. Många lyckönskningar från oss i Saleby bygdegårdsförening.

Saleby bygdegårdsföreningen tackar alla besökare och alla som hjälpt till och på något sätt bidragit till att det blev en fin dag i bygdegårdsparken i Saleby.

Även ett stort tack till våra sponsorer: Dafgårds, Roséns Maskin, Haralds i Jung och Mästers i Götene.

Vi önskar alla välkomna tillbaka nästa år!

Saleby bygdegårdsförening