Rock’n roll fest med Yellow Cats

4 oktober kl. 20.00

Nu kommer de åter till Saleby och bjuder oss på riktig rockabilly, Yellow Cat’s från Tidaholm. Som alltid när Yellow Cat’s spelar blir det äkta rockabilly, mycket dansglädje och härlig nostalgi. 

Den här kvällen tar du själv med vad du vill dricka och vi säljer korv, kaffe och läsk. Boka din biljett senast 29 september.

 

 

 

Entré: 150 kr

Förköp:  Henrik Lainla          0708-24 95 82
               Anitha Larsson      0730-64 99 02

    ——————————————————————————————————————–

 

Lyckad dag när Lilla Hjulafton jubilerade

Det blev en väldigt lyckad Lilla Hjulafton 2019 tillika 10-årsjubileum för evenemanget. Precis som alltid var bygdegårdsparken full av glada och fikande människor och mängder av fordon av olika slag.

Film över bygdegårdparken

Många är med och fixar
Det är många som är med och hjälper till för att det ska bli ett så bra arrangemang som möjligt. Ca 60 funktionärer hjälper till för att allt ska klaffa. Anette och Ingalill sålde ca 700 hamburgare till hungriga besökare under hela dagen. Glada besökare var Jonas Lennerling och Elisabeth Lainla.

 

Ca 400 utställningsfordon gick att beskåda och nytt för i år var även att publiken kunde vara med och rösta på sin favorit i Peoples choice. Vinnare i denna klass blev Elvira med sin Hot rod. Den absolut minsta och sötaste bilen  av alla.

Det blev även enligt tradition mannekänguppvisning med 50-60-talskläder.

Film från mannekänguppvisningen

Dagen till ära var Börje Bappelsin konferencier och underhållare, vilket han skötte med den äran. Besökarna bjöds på många glada skratt, allsång och inte minst hjulmusik. Glad för att få träffa Börje var Gun Larsson som fick pris för Bäst klädda.

Årets bil, tvåhjuling och traktor utsågs av föreningen Panhards.
Vinnare av Årets bil blev Ingemar Andersson ifrån Kvänum med sin Ford -32.

Vinnare av priset för Årets tvåhjuling blev Åke Olsson som själv byggt sin mc 1954 och
som ställde ut den på Lilla Hjulafton tillsammans med Gunnar Laurell. Ett helt unikt fordon.

Årets pris för bästa traktor vanns av Gunnar Färnkvist med sin Mercedes MB Truck.

Det ordnades även en tipspromenad som vanns av Sandra Lundkvist som vann en praktisk bilvårdshink. Övriga vinnare på tipspromenaden, på en god andra och tredje placering, var Sven-Olof Holgersson och Sune Ottosson. Stort grattis säger vi i bygdegårdsföreningen till alla vinnarna!

Dansuppvisningar
Denna hjulafton kunde man även titta på uppvisning med Lidköpings Lindy hopers och Linedance.

Film med linedancers

Lindyhopers

Dagen avslutades med en vigsel av Camilla och Sven och vigselförättare var Judith Fagrell. Så roligt att de valde just vårt arrangemang för sin stora dag. Många lyckönskningar från oss i Saleby bygdegårdsförening.

Saleby bygdegårdsföreningen tackar alla besökare och alla som hjälpt till och på något sätt bidragit till att det blev en fin dag i bygdegårdsparken i Saleby.

Även ett stort tack till våra sponsorer: Dafgårds, Roséns Maskin, Haralds i Jung och Mästers i Götene.

Vi önskar alla välkomna tillbaka nästa år!

Saleby bygdegårdsförening

Årets Lilla Hjulafton slog åter rekord (2018)

Lilla Hjulafton 2018 slog åter igen besöksrekord. Denna soliga och fina nationaldag var det många som valt att fira dagen i Saleby med att titta på vackra bilar, traktor, mopeder och MC. Bygdegårdsparken var helt fullsatt och totalt var det 380 utställarfordon, ungefär som förra året, men betydligt fler besökare. Hela bygdegårdsparken var full av glada människor som såg ut att trivas i solen.

Det har blivit en tradition för många att komma till Saleby på nationaldagen för både stora som små. Inte bara för att titta på fina fordon utan även för att träffa bekanta, ta en fika i gröngräset eller i bygdegårdens servering, spela på tombolan och kanske gå tipspromenad. Dagens Lilla Hjulafton var inte något undantag.

Varje år utser även en jury Årets bil, Årets traktor och Årets tvåhjuling. Den här gången bestod juryn av Salebys egen motorförening Panhards.

Årets bil 2018

Vinnare av Årets bil 2018 blev en Pontiac Parisienne -58 och och ägare Thomas Nilsson från Vinköl. 

Årets Traktor 2018Årets traktor 2018 blev en Ford county -54 med ägare Annika Apelgren från Vedum.

Årets tvåhjuling 2018Årets tvåhjuling 2018 blev en Ariel -54 och ägaren till denna var Ulrika Sääw från Saleby.

Som tidigare år utsågs även de två besökare som var bäst klädda i tidsenliga kläder. Valet gjordes av Susanna Rydin från Vintage Corner. Vinsten var var sitt presentkort på Vintage corner i Alingsås.

Årets bäst klädda 2018 blev Lena Tornberger och Tomas Falk.

Helt enligt tradition blev det även mannekänguppvisning med kläder från 50-60-talet.
Modellerna visade dåtidens mode och uppvisningen slutade med ett vackert brudpar med tärnor.

Elin och Josefin var fina tärnor

Nour och Patrick var vårt vackra brudpar.