Årets Lilla Hjulafton slog åter rekord (2018)

Lilla Hjulafton 2018 slog åter igen besöksrekord. Denna soliga och fina nationaldag var det många som valt att fira dagen i Saleby med att titta på vackra bilar, traktor, mopeder och MC. Bygdegårdsparken var helt fullsatt och totalt var det 380 utställarfordon, ungefär som förra året, men betydligt fler besökare. Hela bygdegårdsparken var full av glada människor som såg ut att trivas i solen.

Det har blivit en tradition för många att komma till Saleby på nationaldagen för både stora som små. Inte bara för att titta på fina fordon utan även för att träffa bekanta, ta en fika i gröngräset eller i bygdegårdens servering, spela på tombolan och kanske gå tipspromenad. Dagens Lilla Hjulafton var inte något undantag.

Varje år utser även en jury Årets bil, Årets traktor och Årets tvåhjuling. Den här gången bestod juryn av Salebys egen motorförening Panhards.

Årets bil 2018

Vinnare av Årets bil 2018 blev en Pontiac Parisienne -58 och och ägare Thomas Nilsson från Vinköl. 

Årets Traktor 2018Årets traktor 2018 blev en Ford county -54 med ägare Annika Apelgren från Vedum.

Årets tvåhjuling 2018Årets tvåhjuling 2018 blev en Ariel -54 och ägaren till denna var Ulrika Sääw från Saleby.

Som tidigare år utsågs även de två besökare som var bäst klädda i tidsenliga kläder. Valet gjordes av Susanna Rydin från Vintage Corner. Vinsten var var sitt presentkort på Vintage corner i Alingsås.

Årets bäst klädda 2018 blev Lena Tornberger och Tomas Falk.

Helt enligt tradition blev det även mannekänguppvisning med kläder från 50-60-talet.
Modellerna visade dåtidens mode och uppvisningen slutade med ett vackert brudpar med tärnor.

Elin och Josefin var fina tärnor

Nour och Patrick var vårt vackra brudpar.