Lyckad Julstuga i bygdegården

Helt enligt traditionen blev det julstuga i Saleby även denna december. Tillsammans med hembygdsföreningen arrangerade vi en eftermiddag med julmys och gemenskap i sockenstugan och bygdegården. Eftermiddagen började i sockenstugan där det som vanligt fanns glögg och pepparkakor, lotterier,  utställning och försäljning av det goda brödet från den vedeldade stenugnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan blev det tipspromenad till bygdegården där det var julmarknad med försäljning av bland annat handgjorda julkort, dörrkransar, smycken, hembakat, julgodis, akvarelltavlor, handstickat, brickor, ljus med mera. Du kunde även få pröva på att göra din egen marsipangris tillsammans med bagaren Mats Svanberg. För den fikasugne kunde man köpa julfika som Salebyskolans årkurs 6 bakat.

Eftermiddagen avslutades med ett vackert och skönsjungande luciatåg från Råda.