Vårens program i bygdegården 2023

Varsegoa å dôppa! 2 april kl. 14.00

Musik och berättarcafé med lustiga västgötavisor och berättelsen om vår fika tradition och sju sorters kakor. Kaffe och kakor ingår i entrén. Ingen föranmälan krävs. Entré: 150 kr.

Vårfest med Börje Bappelsin och DJ Tomas 15 april

Föranmälan till: Henrik tfn 070-824 95 82 eller Anitha 073-064 99 02.
Mer information om festen kommer!


Lilla Hjulafton 6 juni kl. 11-14

Som brukligt blir det nationaldagsfirande i bygdegårdsparken tillsammans med allehanda fordon. Program kommer senare men boka in ditt nationaldagsfirande i Saleby redan nu!

Stort tack till alla som kom till oss på Lilla Hjulafton!

Årets Lilla Hjulafton slog alla rekord, både vad gäller besökare och utställda fordon. Uppskattningsvis ställdes det ut drygt 600 fina bilar, traktorer, motorcyklar och mopeder denna vackra nationaldag. Och besökarantalet var säkert det femdubbla. Aldrig tidigare har så många hittat till Saleby för att fira nationaldagen och umgås igen runt sitt gemensamma intresse; bilar, traktorer och allt annat som rullar.

Drygt 600 utställda fordon

Så många fina bilar, motorcyklar och mopeder ställdes ut under Lilla Hjulafton i Saleby på nationaldagen.

Bygdegårdsparken fylldes snabbt av alla fina bilar som började rulla in redan vid åttatiden på morgonen.
Två som satt i solen bredvid sin bil och trivdes vara Leif Tigerberg och Marita Ekbring. Kom förbi gjorde Håkan Pettersson.

På andra sidan bygdegårdsparken var det även där välfyllt med olika bilar och traktorer.

Lugnet före stormen..Vår fina fikapersonal innan alla kaffesugna kom.

Många olika inslag i programmet

Besökare och utställare började komma redan vid kl. 8 på morgonen för att garanterat få en bra plats i parken. Men först kl 11 startade programmet. Då drog Kenneth Zetterlund igång sin wright stjärnmotor och bokstavligen körde så det rök. Programmet fortsatte sedan med traktor- och mopedkortege runt bygdegårdsparken för att sedan fortsätta med mannekänguppvisning och pardans. För den sugne fanns det både fika, hamburgare och korv att köpa. Köerna ringlade sig långa men folk var på gott humör, tog det med ro och såg ut att trivas.

Cykellopp för motionärer och proffs

Nytt för i år var att vi arrangerade ett cykellopp i två klasser; en motionsklass och en tävlingsklass. Dessvärre var det inte så många som var cykelsugna men tre motionärer och tre tävlingscyklister ställde upp. Tävlingsloppet som var dryga 2 mil avverkades på ca 30 minuter och vinnaren blev Magnus Fahlgren från Saleby. Stort grattis Magnus!

Vinnaren i cykeltävlingen, Magnus Fahlgren, som var snabbast på de dryga 2 milen. Här gratuleras han av vår
fantastiska konferencier Niklas ”Pani” Johansson.

Mannekänguppvisningen

Ewa Nelson fixade finfina femtiotalsfrisyrer på våra mannekänger. Här sitter Lovisa Blaad och får sitt hår fixat inför mannekänguppvisningen.

Mannekänguppvisning med kläder från 50-60-talet engagerade både små och stora modeller.

Sötast på catwalken var utan tvekan Lilly Waldén och hennes kompis Sally Carlsson.
Prickiga klänningar är så snyggt! De fina mannekängerna är Louise Tidblom (till höger) och Marie Eriksson.
Mera prickigt! Elias och Emilia, så fina!
Tilde Kyrk i en vacker röd klänning. Bakom henne syns Lovisa Blaad.
Ingen Lilla Hjulafton utan ett vackert brudpar på catwalken. Hampus Tidblom och Linnea Holmgvist i tidsenlig brudklänning.

Fixade fantastiska frisyrer och makeup på våra mannekänger gjorde Ewa Nelson och Anna Mattiasson.

Ewa Nelson och Anna Mattiasson stod för frisyrer och makeup.

Pardans med Wilma Rehnström och Emil Rappéll

Besökarna bjöds även på latinamerikansk dans av proffsdansarna Wilma och Emil. Fantastiskt duktigt par!

Årets bil

Priset för Årets bil gick 2022 till Johnny Falck för sin egenhändigt byggda A-ford (race) -31.

Årets traktor

Priset Årets traktor gick till Bengt Folkevall för hans BM25 -39.

Årets tvåhjuling

Priset för Årets tvåhjuling gick till Totte Thieme och hans Harly Davidsson Roadking 2013.

Peoples choice

Även besökarna fick rösta och utse den finaste bilen. Flest röster fick Kenneth Mellström för sin bil en Cheva Belair -57. Vinnare bland de som röstat på Kenneths bil blev Filip Karlsson.

Årets ”Bäst klädda

Precis som alla år tidigare utsågs även dagens bäst klädda i 50-60-talslook. Denna gång vann Mia Ingemarsson och Katarina Andersson. Här syns de tillsammans med övriga pristagare.

Stort grattis till alla våra pristagare på Lilla Hjulafton 2022!

Välkomna tillbaka nästa år!

Dagen avslutades efter prisutdelningen med godisregn och sedan sjöng vi alla nationalsången.

Vi vill avslutningsvis åter igen tacka alla som kom och gjorde årets Lilla Hjulafton till något av de bästa vi haft. Aldrig tidigare har så många besökt oss! Så roligt att ni trivs med vårt arrangemang och kommer tillbaka från år till år. Vi hoppas vi ses nästa år igen!

Ha en fin sommar!

Saleby bygdegårdsförening

Lilla Hjulafton 6 juni kl. 11-14

Bilfront med flagga

Snart dags att fira nationaldagen med Lilla Hjulafton!
Som vanligt blir det utställning av allehanda fordon och allt med hjul är välkommet. Vi utser årets bil, traktor, tvåhjuling och  Peoples choice. Du kommer kunna köpa fika, korv och hamburgare. Det blir lotterier, försäljning, underhållning och mannekänguppvisning med 50-60-talskläder. Som vanligt kan det löna sig att komma i tidsenliga kläder då vi utser dagens bäst klädda.

Nytt för i år är att vi även arrangerar ett cykellopp. Loppet består av två klasser; en motionsklass och en tävlingsklass, båda startar vid Saleby kyrka kl. 10.00 och går i mål vid bygdegården. Motionsloppet är ca 1 mil och tävlingloppet ca 2 mil. Ingen föranmälan krävs utan du anmäler dig när du kommer. Pris 40 kr och hela anmälningsavgiften går oavkortat till Hospice Gabriel.

Parkeringsavgiften är 50 kr och gäller som inträde oavsett om du är utställare av fordon på utställarområdet eller parkerar på våra övriga parkeringar.

Här kommer hela programmet för dagen! Välkomna!

Musikshow: Tina – Simply The Best

16 september kl. 19.00

Efter att ha fått ställa in föreställningen i februari har vi nu åter glädjen att få välkomna Cecilia Kyllinge (känd från tidigare nostalgishower) med gitarrist till vår bygdegård. Vi kommer bjudas på en intim musikteater om Tina Turner,1900-talets största kvinnliga rockikon. Vi får lyssna till hennes otroliga livshistoria tätt sammanvävt med hennes fantastiska  låtar.  

Pris: 200 kr

Förköp:
Anitha Larsson       0730-64 99 02
Maria Joelsson       0708-18 37 32

Lyckad dag när Lilla Hjulafton jubilerade

Det blev en väldigt lyckad Lilla Hjulafton 2019 tillika 10-årsjubileum för evenemanget. Precis som alltid var bygdegårdsparken full av glada och fikande människor och mängder av fordon av olika slag.

Film över bygdegårdparken

Många är med och fixar
Det är många som är med och hjälper till för att det ska bli ett så bra arrangemang som möjligt. Ca 60 funktionärer hjälper till för att allt ska klaffa. Anette och Ingalill sålde ca 700 hamburgare till hungriga besökare under hela dagen. Glada besökare var Jonas Lennerling och Elisabeth Lainla.

 

Ca 400 utställningsfordon gick att beskåda och nytt för i år var även att publiken kunde vara med och rösta på sin favorit i Peoples choice. Vinnare i denna klass blev Elvira med sin Hot rod. Den absolut minsta och sötaste bilen  av alla.

Det blev även enligt tradition mannekänguppvisning med 50-60-talskläder.

Film från mannekänguppvisningen

Dagen till ära var Börje Bappelsin konferencier och underhållare, vilket han skötte med den äran. Besökarna bjöds på många glada skratt, allsång och inte minst hjulmusik. Glad för att få träffa Börje var Gun Larsson som fick pris för Bäst klädda.

Årets bil, tvåhjuling och traktor utsågs av föreningen Panhards.
Vinnare av Årets bil blev Ingemar Andersson ifrån Kvänum med sin Ford -32.

Vinnare av priset för Årets tvåhjuling blev Åke Olsson som själv byggt sin mc 1954 och
som ställde ut den på Lilla Hjulafton tillsammans med Gunnar Laurell. Ett helt unikt fordon.

Årets pris för bästa traktor vanns av Gunnar Färnkvist med sin Mercedes MB Truck.

Det ordnades även en tipspromenad som vanns av Sandra Lundkvist som vann en praktisk bilvårdshink. Övriga vinnare på tipspromenaden, på en god andra och tredje placering, var Sven-Olof Holgersson och Sune Ottosson. Stort grattis säger vi i bygdegårdsföreningen till alla vinnarna!

Dansuppvisningar
Denna hjulafton kunde man även titta på uppvisning med Lidköpings Lindy hopers och Linedance.

Film med linedancers

Lindyhopers

Dagen avslutades med en vigsel av Camilla och Sven och vigselförättare var Judith Fagrell. Så roligt att de valde just vårt arrangemang för sin stora dag. Många lyckönskningar från oss i Saleby bygdegårdsförening.

Saleby bygdegårdsföreningen tackar alla besökare och alla som hjälpt till och på något sätt bidragit till att det blev en fin dag i bygdegårdsparken i Saleby.

Även ett stort tack till våra sponsorer: Dafgårds, Roséns Maskin, Haralds i Jung och Mästers i Götene.

Vi önskar alla välkomna tillbaka nästa år!

Saleby bygdegårdsförening