Evenemang 2016

Rock’n’roll fest med Fertilizer’s

Fertilizers

Den 29 oktober var det en riktig rock’n roll fest med härlig dansmusik från 50-talet med bandet Fertilizer’s i bygdegården. Det spelades äkta rockabilly som bidrog till  stor dansglädje och nostalgi. Ca 100 personer kom och festade loss med oss den här kvällen.

——————————————————————————————————————–

Myggjagare och näbbstövlar 12 september

myggjagare och näbbstövlar

Den 12 september hade vi besök av Cecilia Kyllinge, Solveig Bergqvist Larsson, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson och föreställningen ”Myggjagare och näbbstövlar”. Det närmare 170 besökarna fick uppleva en underhållande och musikalisk resa som tog oss tillbaka till tiden då underkjolar av skumgummi var högsta mode, en krona gav 20 Dixiekolor och grannen skaffade sig en Opel Olympia. Gunnar Wiklund sjöng ”Tala närmre”, i Folkets park slog Rock-Olga igenom och man dansade till Twilight time. Så småningom gjorde de kortkorta kjolarna entré och många i byn skaffade PV eftersom ”Volvos värde varar”. Melodifestivalens vinnarlåt -68 hette ”Det börjar verka kärlek banne mig”. Barnen lärde sig läsa genom ”Fem myror är fler än fyra elefanter” och trafikvett var ett måste. ABBA var idolerna och lilla Cecilia demonstrerade med sin mamma för en bättre värld.

Vi fick uppleva mycket nostalgi tillsammans med ABBA, Magnus, Brasse och Eva och Anita och Televinken. Bara för att nämna några. En jättetrevlig och rolig resa tillbaka till 50-, 60- och 70-talet.

——————————————————————————————————-

Lilla Hjulafton 6 juni

Det blev en mycket lyckad Lilla Hjulafton i Saleby. Massor av fordon, mängder med glada människor, härlig stämning och ett riktigt kanonväder! Det var sjunde året i rad som bygdegårdsföreningen arrangerar Lilla Hjulafton och det har aldrig tidigare varit så många som kommit till Saleby för att titta på fina bilar, träffa bekanta och bara strosa runt och njuta av det fina sommarvädret.

IMG_4655

Närmare 400 utställningsfordon av bilar, mopeder, motorcyklar och traktor kom till bygdegårdsparken denna dag. Konferencier för dagen var Niklas ”Pani” Johansson som skötte uppdraget med bravur som vanligt.

IMG_4651

På programmet för dagen stod en kortege med traktorer och mopeder och mannekänguppvisning med 50-60-talskläder från Stellas Place i Falköping som visades av fina modeller från bygden.

Ett uppskattad och hissnande programpunkt var Adam Tigers uppvisning av Trial. Trial är en motorsport som går ut på att klara hinder utan att sätta ner fötterna. Adam är från Lidköping och har kört trial sen 3-årsåldern och tävlat sedan han var 10 år. Svensk mästare 2005 och 2007 och kört VM, EM och Lag VM under många år.

Årets pristagare
Det korades ett antal vinnare och en jury bestående av Ingemar Johansson,
Bengt Eriksson och Anette Persson utsåg Årets Bil, Årets Traktor, Årets A-traktoro och Årets Tvåhjuling.

Vinnaren av Årets Bil blev Gunnar Gustavsson med sin Buick Super årsmodell 1949.

IMG_4661

 

Priset för Årets Tvåhjuling gick till Mattias Löfgren och hans Triumph Trophy – 69.

IMG_4665

Årets Traktor blev en BM 35 årsmodell 1952. Stolt ägare till den var Jan Olsson.

IMG_4663

Och priset för årets A-traktor gick till Simon Bergqvist och hans Nissan King cab – 87.
IMG_1804

Även pris för bäst klädda delades ut och det gick till Katarina och Tommy Andersson från Götene.
bästklädda

Det arrangerades även en tipspromenad och vinnarna, båda med 10 rätt av 12 möjliga, var familjen Andrén och Anita Håkansson.
Alla pristagare samlade framför bygdegården.

IMG_1826

Dagens avslutades med godisregn från Haralds i Jung och nationalsången.
IMG_1841
Saleby bygdegårdsförening tackar alla besökare som kom och alla funktionärer som hjälpte oss denna dag för en mycket lyckad Lilla Hjulafton.
Hoppas få se er igen nästa år!