Evenemang 2014

På dessa sidor kan du läsa om evenemang som vi haft i bygdegården under det gångna året. Nästa evenemang hittar du alltid på startsidan och höstens alla evenemang under fliken Program våren 2015.

Mer närvaro-mindre stress-föreläsning med Tina Gunnarsson 20 november

Ett 30-tal personer hittade in från höstrusket till bygdegården denna novemberkväll för att lära mer om mindfulness och hur man hittar balans i livet. Det blev en givande kväll med många bra tankar och enklare övningar att ta med hem och jobba vidare med.

Tina

 

Lyckad kväll med ”Älskade Elvis” och Panikteatern

Den 13 november var det teater i bygdegården. Det var Panikteatern besökte oss med  föreställningen ”Älskade Elvis”. Panikteatern presenterade en musikalisk komedi med fyra skådespelare. Det var lite hjärta och lite smärta, en dos komedi och en skvätt tragedi, och hela anrättningen till ackompanjemang av Elvis Presleys odödliga musik.
En rolig och underhållande föreställning som uppskattades av publiken.

panikteatern

Handlingen utspelar sig en vårkväll 1972 då Jan Magnus Johansson äntrar scenen i tävlingen ”Skaraborgs bästa look a like”, distriktsfinal i en turné som ska föra den lycklige totalsegraren till ett Europamästerskap. Det är inte Lennonkopian från Grästorp som vinner, inte heller den sexiga Marilyn Monroe från Skarstad. Nej överst på prispallen står Janne Johansson,bondpojken från Trökörna som är så skrämmande lik Elvis Presley, som sjunger som en gud och som dessutom är fena på gitarr. Europe; Here he comes!!! Kvar på gården lämnas systern ensam att hantera föräldrars behov och omsorger. Och åren går. Jordbruket kräver sitt och endast då och då orkar Siv drömma sig bort i fantasier om broderns framgångar. Så kommer ett brev. Brodern är på väg hem. Hur har det gått för Janne under alla år? Har det varit som systern avundsjukt tror, hyllningar och de stora scenerna, eller som en och annan i omgivningen gissar; pizzeriaturnéer i Hannovers utkanter?

 

Fantastisk föreställning med Tina och Bo Frid 25 oktober

Det blev en fantastisk föreställning med Tina och Bo Frid, när de gästade bygdegården med sin musikaliska resa ”Karl-Oskar och Kristina”. Ett 70-tal besökare hade kommit denna blåsiga eftermiddag för att få lyssna på Tina och Bos berättelse från Vilhelm Mobergs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tina och Bo varvade Björn och Bennys musik från musikalen ”Kristina från Duvemåla” med berättelser om Kristina och Karl-Oskars liv som utvandrare till Nordamerika. Föreställningen grep tag om publiken från början med den gripande historien och vackert framförda sånger ackompanjerade av pianisten Curt Lindholm. Applåderna ville aldrig ta slut efter föreställningen som avslutades med att Bo framförde en repris av ”Guldet blev till sand” .

 

Vi vann arrangörstävlingen Kultur på väg

Den 6 juni, när Saleby bygdegårdsförening arrangerade Lilla Hjulafton, firades även Motorhistoriska Dagen runt om i landet. Bland fem olika orter och arrangemang utsågs Lilla Hjulafton i Saleby till det bästa.

Motiveringen löd så här: Saleby bygdegårdsförening genomförde för femte året i rad Lilla Hjulafton. Ett välbesökt och ambitiöst arrangemang för hela familjen. Fordon i kortege med traktorer och mopeder ljöd över bygden samtidigt och besökarna fick uppleva fordon av alla de slag från förr i bygdegårdsparken. Mannekänguppvisning med gårdagens kläder och underhållande aktiviteter för barnen fulländade dagen.

Ungefär 100 arrangemang anordnades i hela Sverige den 6 juni för att uppmärksamma det fordonshistoriska kulturarvet. Fem orter, däribland Saleby, deltog i arrangörstävlingen Kultur på väg och fick besök av en jury från Motorhistoriska Riksförbundet. Juryn bestod av Peter Edqvist, Jan Tägt och Catrine Wallheim från Motorhistoriska Riksförbundet samt Stig Sjöberg och Mikael Sandholm från Nostalgia Magazine. Arrangörstävlingen Kultur på väg arrangeras av Motorhistoriska Riksförbundet och tidningen Nostalgia.

Lördagen den 13 september blev det prisutdelning och kaffekalas. Prisutdelnings-cermonin hölls inne i bygdegården och det var MHRF förbundsordförande Peter Edqvist och Kultur och Fritidsnämndens ordförande Roger Ahlén som delade ut priset. Maria Joelsson och Jonas Lennerling från föreningen fick ta emot ett vacker diplom och en stor pokal.