Evenemang 2017

29 januari
Jubileumskonsert med Vikingakören/Vara kammarkör

I januari fick bygdegården åter igen besök av den uppskattade Vikingakören/Vara kammarkör. Ett 90-tal besökare kom denna söndag eftermiddag för att lyssna på sång och musik från körens 50-åriga repertoar. En mycket lyckat arrangemang.

vara kammarkör

——————————————————————————————————————–

26 mars kl 15.00
Familjeföreställning med clownen Daff-Daff

I mars fick vi besök igen av clownen Daff-Daff som tog med sin publik på en jorden runt resa med värme, bus, lek och tokiga påhitt.

daff-daff

——————————————————————————————————————-

20 maj kl.19.00
Vårfest med Errols Angels och Magnus Athley (mer känd som Börje Bappelsin)

gasenibötten

Årets vårfest blev något utöver det vanliga. Då kom bandet Errols Angels från Tidaholm och Magnus Athley (även känd som Börje Bappelsin) till bygdegården och bjöd oss på en härlig show med massor av humor och musik av Eddie Meduza. Efter showen röjde vi golvet och dansade loss till DJ Kennys musik.

————————————————————————————————————–

Mycket lyckad Lilla Hjulafton 6 juni

parken

De första besökarna kom tidigt till bygdegårdsparken i Saleby på nationaldagen. Redan vid halv nio rullade den första bilen in i parken och fler blev det. Vädret var med oss och det blev rekordmånga som kom och firade nationaldagen med oss. Fantastiskt roligt!

Det är sjunde året i rad som vi arrangerar Lilla Hjulafton i bygdegårdsparken och antalet besökare och utställare har ökat för varje år. Det måste man ändå ta som ett gott tecken på att folk trivs och kommer tillbaka.
bilar2

I år var det drygt 400 bilar, traktorer och mopeder som ställde ut i parken och över 1000 besökare.

bilar1

bilar4

bilar5

Både stora och små deltog i traktorkortegen runt bygdegården med nya och gamla skapelser.

liten bil

Men allt handlade inte bara om hjul. Besökarna bjöds även på mannekänguppvisning av vintagekläder från Vintage Corner i Alingsås, med modeller från trakten. Precis som vanligt var det tipspromenad med bilfrågor, tombola, chokladhjul och servering.

modevisning1

modevisning3

Flera hade även klätt upp sig i 50-60-talskläder och hoppades vinna priset för bäst klädda. Vinnarna blev Rose-Marie Zakrisson och Ola Johansson. Priset var presentkort skänkta av Vintage Corner.

bästklädda

Vår fina jury som utsåg Årets bil, Årets tvåhjuling och Året Traktor var
Lena Tornberger, Håkan Johansson och Sune Larsson.

juryn

Vinnare av Årets bil blev Sven-Olof Johansson med sin Willys Six årsmodell -31.
åretsbil

Priset för Årets traktor gick till Emil Sääw med sin traktor Grålle Guldkalv -57. Emil var inte bara vinnare han var säkert också den yngsta traktorägaren med sina 4 år, men redan ägare till två traktorer.

årets traktor

Och Årets Tvåhjuling vanns av Sören Bogren med sin Zündapp -66.
årets tvåhjuling

Övriga vinnare på Lilla Hjulafton var vinnarna av tipspromenaden. Om någon undrar så var snöret 4,38 meter.
Första priset vanns av William Regnander som hade 11 rätt av 12.
Andra priset vanns av Erling Hemberg och tredje priset vanns av Erik Sjölin.

Stort grattis till alla våra vinnare!

Niklas

Niklas ”Pani” Johansson höll som vanligt ihop programmet och såg till så folk trivdes. Dagen avslutades med att Monika Nyberg och publiken sjöng nationalsången tillsammans.

funktionärerna

Jag avslutar med en bild på två av våra fantastiska funktionärer, Catarina och Anette. Utan dom och alla andra som ställer upp och hjälper till denna dag hade Lilla Hjulafton aldrig kunna genomföras. Jag vill också tacka våra sponsorer Dafgårds, Mästers i Götene, Haralds i Jung och Christofers Däckservice för ert bidrag.

Stort tack till alla, både funktionärer och besökare, som bidrog till en fantastisk fin dag i Saleby. Välkomna åter igen nästa år!

Styrelsen Saleby bygdegårdsförening
genom Maria Joelsson, ordförande