Evenemang 2013

Irländsk pubkväll 25 september
I september blev det irländsk pubafton i bygdegården. Då hälsade vi den populära gruppen Eileen från Lidköping välkommen till Saleby. Eileen är kända för sin härliga folkmusik från framför allt de brittiska öarna, men de spelar även folkpop från Amerika och Skandinavien. Det var full fart från scenen och blev en härlig kväll med mycket dans och spelglädje. Vi hoppas få möjlighet att bjuda in Eileen vid något annat tillfälle igen.

2662218_520_292

_____________________________________________________________________

Massor med folk på Lilla Hjulafton 6 juni
Det blev en toppendag igen, för femte året i rad. Lilla Hjulafton i Saleby har blivit en tradition för många både i Saleby och utifrån på nationaldagen. Ca 500 personer tog sig till bygdegårdsparken i Saleby denna vackra 6 juni för att titta på gamla bilar, traktorer och mopeder.

IMG_2657

Konferencier var Leif Berntsson från Lidköping som höll ihop dagen. På plats fanns 14 traktorer, ett stort antal mopeder och ca 100-tal entusiastbilar. Nytt för i år var mannekänguppvisning med kläder från 50-60-talet. Kläderna kom från butiken
Rockn Roll Doll i Kungälv och visades upp av lokala mannekänger. Några kom även i tidsenliga kläder och priset till Bäst klädda delades ut till Susan och Clarence Ammervik från Götene.

IMG_2679

IMG_2670

Alla som kom fick rösta på Årets Bil, Traktor och Tvåhjuling. Vinnarna i klassen Årets Bil blev Ola Colbin och Jörgen Larsson med en Chrysler Windson  årsmodell 1956.

IMG_2677
Årets Traktor vanns av Lars Olofsson med sin Farmall årsmodell 1936. Årets Tvåhjuling vanns av Sven-Åke Svantesson med sin moped, en Husqvarna Rödkvarna från 1950.

Även en nostalgiresa till Spiken lottades ut, vilket innebär en tur för 4 personer i entusiastbil med chaufför och picknick den 11 juni.

De lyckliga vinnarna blev lottnummer: 25:  Robert Muhrer 64:  Signild Larsson 39:  ???     Vinnaren ombeds kontakta Jonas Lenneling på telefon 0510 53 04 10, så snart som möjligt.

Tipspromenad ordnades i bygdegårdsparken och 55 personer passade på att gå. Vinnaren av tipspromenaden blev Ragna Lööv från Vinninga. Andra priset gick till Evelina Pettersson och tredje priset till Sonja Lööv.

Saleby bygdegårdsförening vill tacka alla som kom och bidrog till ett mycket lyckad dag och hälsa alla hjärtligt välkomna tillbaka nästa år.

__________________________________________________________________________

Teater 4 april ”Frieriet”

Vår teaterkväll blev en lyckad tillställning!
Goda skratt varvades med god mat till denna annorlunda och underhållande pjäs!
Saleby bygdegårds personal fick agera statister, och åskådarna involverades i pjäsen genom att bli gäster!

Saleby bygdegårds personal fick agera statister!

__________________________________________________________________________

Scrapbookingträff/minimara 16 mars

16 mars arrangerade Salebyscrapparna en första mara i bygdegården. 25 personer samlades för att ägna dagen åt scrapbooking.

En mycket lyckad dag med workshops och tävlingar, mat, prat och inspiration. Återkommer med stor sannolikhet nästa år.