Lilla Hjulafton 2022

Årets Lilla Hjulafton slog alla rekord, både vad gäller besökare och utställda fordon. Uppskattningsvis ställdes det ut drygt 600 fina bilar, traktorer, motorcyklar och mopeder denna vackra nationaldag. Och besökarantalet var säkert det femdubbla. Aldrig tidigare har så många hittat till Saleby för att fira nationaldagen och umgås igen runt sitt gemensamma intresse; bilar, traktorer och allt annat som rullar.

Drygt 600 utställda fordon

Så många fina bilar, motorcyklar och mopeder ställdes ut under Lilla Hjulafton i Saleby på nationaldagen.

Två som satt i solen bredvid sin bil och trivdes vara Leif Tigerberg och Marita Ekbring. Kom förbi gjorde Håkan Pettersson.

Cykellopp

Nytt för i år var att vi arrangerade ett cykellopp i två klasser; en motionsklass och en tävlingsklass. Dessvärre var det inte så många som var cykelsugna men tre motionärer och tre tävlingscyklister ställde upp. Tävlingsloppet som var dryga 2 mil avverkades på ca 30 minuter och vinnaren blev Magnus Fahlgren från Saleby. Stort grattis Magnus!

Årets bil

Priset för Årets bil gick 2022 till Johnny Falck för sin egenhändigt byggda A-ford (race) -31.

Årets traktor

Priset Årets traktor gick till Bengt Folkevall för hans BM25 -39.

Årets tvåhjuling

Priset för Årets tvåhjuling gick till Totte Thieme och hans Harly Davidsson Roadking 2013.

Peoples choice

Även besökarna fick rösta och utse den finaste bilen. Flest röster fick Kenneth Mellström för sin bil en Cheva Belair -57. Vinnare bland de som röstat på Kenneths bil blev Filip Karlsson.

Mannekänguppvisning

Mannekänguppvisning med kläder från 50-60-talet engagerade både små och stora modeller.

Ewa Nelson och Anna Mattiasson stod för frisyrer och makeup.

Lilla Hjulafton 2015

För sjätte gången i rad firades nationaldagen i Saleby med Lilla Hjulafton. Trots det nyckfulla vädret med regnskurar och solglimtar om vart annat så var det många som tagit tillfället att åka till bygdegårdsparken och titta på gamla fordon och prata med vänner och bekanta. 148 utställda fordon hade denna dag samlats i parken.

För sjätte gången i rad firades nationaldagen i Saleby med Lilla Hjulafton. Trots det nyckfulla vädret med regnskurar och solglimtar om vart annat så var det många som tagit tillfället att åka till bygdegårdsparken och titta på gamla fordon och prata med vänner och bekanta.

Som vanligt var det även mannekänguppvisning med modeller från trakten.
Bodil Jonsson och Daniel Larsson visar här kläder från Stellas Place i Falköping.
På den nedre bilden syns Louise Lidholm från Lidköping och konferencier för dagen, Niklas Johansson, Lava.

Uder dagen utsåg en jury den finaste bilen, traktorn och tvåhjulingen. Årets bil blev i år en Hudson Hornet Holiday. Ägare Ros-Marie Blom, Järpås som fotografen tyvärr inte lyckats fånga på bilden.

peder

Årets Traktor blev en BM Viktor från 1956. Ägare Peder Andersson, Saleby.

henrik

Årets pris till bästa tvåhjuling gick till Henrik Lainla, Saleby, och hans lättviktare, en Husqvarna 1948.

karaby

Även Bengt Kilander och Pia   Hansen från Karaby, uppvaktades med pris för sitt fina ekipage, en Ford Galaxi 1963 med en tältvagn från 1979.
En annorlunda upplevelse var Kenneth Zetterlunds motorstart av sin stjärnmotor från flygplanet Bristol Hercules. Motorn är från 1950 och på 1950 Hk.

kenneth

Lilla Hjulafton 2014
Lilla Hjulafton 2014 blev mycket lyckad. Vi hade vädrets makter med oss och lyckades klara oss från regn. Antalet besökare slog nya rekord och vi uppskattar att det kom ca 700 personer till bygdegårdsparken denna nationaldag. Alla som hade en entusiastbil, moped, MC eller traktor av äldre modell var välkomna att ställa ut. Resultatet blev 150 bilar och ett stort antal traktorer och mopeder. Hela bygdegårdsparken var i stort sett fullsatt.

IMG_1437_mindre
juryn

Förutom att titta på allehanda fordon kunde besökarna gå tipspromenad, spela på tombolan eller njuta en fika i parken.  Ett mycket uppskattat inslag var även mannekänguppvisningen med Sixtens konfektion i Lidköping. En jury bestående av Erene Kårebäck, Gunnar Laurell och Matias Waldèn utsåg Årets bil, Årets tvåhjuling och Årets Traktor.

Vinnaren i kategorin Årets Bil blev Ing-Britt och Kjell Gustavsson med sin Cadillac Club Coupe från 1941.

årets bil

Årets traktor blev en Farmall F20 årsmodell 1937, ägare Lars Olofsson.

Årets traktor

I kategorin Årets Tvåhjuling tog Maria Persson hem priset med sin Cresent 1125, årsmodell 1955.

årets tvåhjuling

Övriga vinnare var Christer Flood och Lena Tornberger som vann priset för ”Bäst klädda”.

Dagens konferencier Niklas Johansson tillsammans med Jonas Lennerling från bygdegårdsföreningen.

niklas