Lilla Hjulafton

Lilla Hjulafton är ett återkommande evenemang i Saleby som 2015 arrangeras för 6:e gången i rad. Lilla Hjulafton kom till då den ”stora” Hjulaftonen i Lidköping under en period låg nere. Då bil och motorintresset är stort i bygden så kom föreningen fram till att på nationaldagen bjuda in till ett motorevenemang för allehanda fordon. Något som visade sig bli ett mycket lyckat koncept där antalet besökare stadigt ökat från år till år. Dessutom fick föreningen pris 2014 som bästa motorevenemang i Sverige av Motorhistoriska Riksförbundet.

På den här sidan kommer du kunna läsa om programmet och alla praktiska detaljer du kan behöva veta. Nedan presenteras vi några bilder från förra årets Lilla Hjulafton.

Lilla Hjulafton 2015
För sjätte gången i rad firades nationaldagen i Saleby med Lilla Hjulafton. Trots det nyckfulla vädret med regnskurar och solglimtar om vart annat så var det många som tagit tillfället att åka till bygdegårdsparken och titta på gamla fordon och prata med vänner och bekanta. 148 utställda fordon hade denna dag samlats i parken

bilar2
bilar

För sjätte gången i rad firades nationaldagen i Saleby med Lilla Hjulafton. Trots det nyckfulla vädret med regnskurar och solglimtar om vart annat så var det många som tagit tillfället att åka till bygdegårdsparken och titta på gamla fordon och prata med vänner och bekanta.

Som vanligt var det även mannekänguppvisning med modeller från trakten.
Bodil Jonsson och Daniel Larsson visar här kläder från Stellas Place i Falköping.
På den nedre bilden syns Louise Lidholm från Lidköping och konferencier för dagen, Niklas Johansson, Lava.

bodil
louise

Under dagen utsåg en jury den finaste bilen, traktorn och tvåhjulingen. Årets bil blev i år en Hudson Hornet Holiday. Ägare Ros-Marie Blom, Järpås som fotografen tyvärr inte lyckats fånga på bilden.

peder

Årets Traktor blev en BM Viktor från 1956. Ägare Peder Andersson, Saleby.

henrik

Årets pris till bästa tvåhjuling gick till Henrik Lainla, Saleby, och hans lättviktare, en Husqvarna 1948.

karaby

Även Bengt Kilander och Pia   Hansen från Karaby, uppvaktades med pris för sitt fina ekipage, en Ford Galaxi 1963 med en tältvagn från 1979.
En annorlunda upplevelse var Kenneth Zetterlunds motorstart av sin stjärnmotor från flygplanet Bristol Hercules. Motorn är från 1950 och på 1950 Hk.

kenneth

Lilla Hjulafton 2014
Förra årets upplaga av Lilla Hjulafton blev mycket lyckad. Vi hade vädrets makter med oss och lyckades klara oss från regn. Antalet besökare slog nya rekord och vi uppskattar att det kom ca 700 personer till bygdegårdsparken denna nationaldag. Alla som hade en entusiastbil, moped, MC eller traktor av äldre modell var välkomna att ställa ut. Resultatet blev 150 bilar och ett stort antal traktorer och mopeder. Hela bygdegårdsparken var i stort sett fullsatt.

IMG_1437_mindre
juryn

Förutom att titta på allehanda fordon kunde besökarna gå tipspromenad, spela på tombolan eller njuta en fika i parken.  Ett mycket uppskattat inslag var även mannekänguppvisningen med Sixtens konfektion i Lidköping. En jury bestående av Erene Kårebäck, Gunnar Laurell och Matias Waldèn utsåg Årets bil, Årets tvåhjuling och Årets Traktor.

Vinnaren i kategorin Årets Bil blev Ing-Britt och Kjell Gustavsson med sin Cadillac Club Coupe från 1941.

årets bil

Årets traktor blev en Farmall F20 årsmodell 1937, ägare Lars Olofsson.

Årets traktor

I kategorin Årets Tvåhjuling tog Maria Persson hem priset med sin Cresent 1125, årsmodell 1955.

årets tvåhjuling

Övriga vinnare var Christer Flood och Lena Tornberger som vann priset för ”Bäst klädda”.

Dagens konferencier Niklas Johansson tillsammans med Jonas Lennerling från bygdegårdsföreningen.

niklas