Evenemang 2022

Lilla Hjulafton 2022

Årets Lilla Hjulafton slog alla rekord, både vad gäller besökare och utställda fordon. Uppskattningsvis ställdes det ut drygt 600 fina bilar, traktorer, motorcyklar och mopeder denna vackra nationaldag. Och besökarantalet var säkert det femdubbla. Aldrig tidigare har så många hittat till Saleby för att fira nationaldagen och umgås igen runt sitt gemensamma intresse; bilar, traktorer och allt annat som rullar. Kanske berodde det på att vi inte kört evenemangen på ett par år på grund av pandemin. Hur som helst så var det väldigt roligt att så många kom och besökte oss!

Drygt 600 utställda fordon

Så många fina bilar, motorcyklar och mopeder ställdes ut under Lilla Hjulafton i Saleby på nationaldagen.

Två som satt i solen bredvid sin bil och trivdes vara Leif Tigerberg och Marita Ekbring. Kom förbi gjorde Håkan Pettersson.

Cykellopp

Nytt för i år var att vi arrangerade ett cykellopp i två klasser; en motionsklass och en tävlingsklass. Dessvärre var det inte så många som var cykelsugna men tre motionärer och tre tävlingscyklister ställde upp. Tävlingsloppet som var dryga 2 mil avverkades på ca 30 minuter och vinnaren blev Magnus Fahlgren från Saleby. Stort grattis Magnus!

Årets bil

Priset för Årets bil gick 2022 till Johnny Falck för sin egenhändigt byggda A-ford (race) -31.

Årets traktor

Priset Årets traktor gick till Bengt Folkevall för hans BM25 -39.

Årets tvåhjuling

Priset för Årets tvåhjuling gick till Totte Thieme och hans Harly Davidsson Roadking 2013.

Peoples choice

Även besökarna fick rösta och utse den finaste bilen. Flest röster fick Kenneth Mellström för sin bil en Cheva Belair -57. Vinnare bland de som röstat på Kenneths bil blev Filip Karlsson.

Mannekänguppvisning

Mannekänguppvisning med kläder från 50-60-talet engagerade både små och stora modeller.

Ewa Nelson och Anna Mattiasson stod för frisyrer och makeup.