Evenemang 2015

”Tag det rätta, Tag Cloetta”
16 november kl. 18.30

Cloetta-kafferep-1024x685

I november fick vi uppleva en härlig nostalgiresa tillbaka till 50-60-talet, då teatern ”Tag det rätta, tag Cloetta” kom till Saleby bygdegård. Föreställningen var en underhållande och musikalisk humorresa som tog oss tillbaka till tiden då det stod plikten framför allt på enkronorna och solen lyste över kärnfamiljen. Pappa hade tre veckors semester och mamma köpte nylonstrumpor. Köpefrukt var sällsynt och nymodigheten i kiosken var glassen Top Hat. Snoddas sjöng haderianhadera i folkparkerna. Hagasessorna och lillprinsen prydde tidningssidorna, men den riktige kungen hetteElvis.

För föreställningen stod Cecilia och Bengt Kyllinge, Anders Larm och Solveig Bergqvist Larsson. Det blev en mycket lyckad kväll. Publiken var rekordstor i bygdegården och föreställningen blev mycket uppskattad. Vi hoppas få se uppföljaren hos oss hösten 2016.

Lidköpingsfilmer från förr- Filmvisning med Calle Borg

18 oktober kl.15.00

26a2ef1

Han är medialärare, filmare och fotograf. Filmentusiasten Calle Borg från Lidköping kom till Saleby och visade lidköpingsfilmer från förr. Filmerna visades i våras på Folkets Hus och blev mycket uppskattade och välbesökta. En eftermiddag som besöktes av ett 80-tal filmintresserade Saleby och lidköpingsbor.

avdelare

Rock’n Roll fest med The Yellow Cat’s

26 september

Som vanligt på hösten brukar vi alltid ha en fest. Den här kvällen var temat rock’n roll och vi hade bjudit in det populära rockabillybandet från Tidaholm, The  Yellow Cat’s. Senast de besökte oss var 2009 och som vanligt blev det ett fantastiskt rolig fest med mycket nostalgi och dansglädje. Drygt 100 personer kom den här kvällen för att få dansa till riktig rock’n roll. Flera av besökarna hade tagit vara på uppmaningen att komma i tidsenliga kläder vilket var mycket uppskattat.