Evenemang 2018

Julstuga 9 december

Helt enligt traditionen blev det julstuga i Saleby även denna december. Tillsammans med hembygdsföreningen arrangerade vi en eftermiddag med julmys och gemenskap i sockenstugan och bygdegården. Eftermiddagen började i sockenstugan där det som vanligt fanns glögg och pepparkakor, lotterier,  utställning och försäljning av det goda brödet från den vedeldade stenugnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan blev det tipspromenad till bygdegården där det var julmarknad med försäljning av bland annat handgjorda julkort, dörrkransar, smycken, hembakat, julgodis, akvarelltavlor, handstickat, brickor, ljus med mera. Du kunde även få pröva på att göra din egen marsipangris tillsammans med bagaren Mats Svanberg. För den fikasugne kunde man köpa julfika som Salebyskolans årkurs 6 bakat. Eftermiddagen avslutades med ett vackert och skönsjungande luciatåg från Råda.

 

 

”Mitt livs berättelse” med GöteborgsOperan

8 november kl 19.00

Det var länge sedan de var hos oss nu men den 8 november hade vi glädjen att åter igen få välkomna GöteborgsOperan till vår bygdegård. GöteborgsOperan framförde den prisbelönta historien om Alvin och Thomas i  ”Mitt livs berättelse för ett 50-tal åhörare.
En fantastisk föreställning som värmde i höstmörkret.

Medverkade gjorde Mattias Ermedahl och Lars Hjertner tillsammans med musiker från GöterborgsOperan. Prisbelönta ”Mitt livs berättelse” (The story of my life) hade urpremiär i Toronto 2006 och premiär på Broadway 2009. Och nu Sverigepremiär 26 oktober 2018.  

——————————————————————————————————————–

Salebydagen

Nostalgishow ”Säg Algots det räcker”

Den 21 mars kom föreställningen ”Säg Algots det räcker” till vår bygdegård. Det blir två härliga nostalgiresor denna dag då efterfrågan på biljetter var väldigt stort. Arrangör denna gång var Lidköpings Teaterarrangörer tillsammans med Saleby bygdegårdsförening. Föreställningen är en fristående uppföljare av ”Ta’t lugnt ta en toy”, ”Tag det rätta, tag Cloetta”, ”Myggjagare & Näbbstövlar” och ”Bjällerklang”. Där tre av dessa tidigare gästat Saleby och dragit fulla hus. ”Säg Algots det räcker” bjöd precis som de övriga förställningarna på många minnen och härliga slagdängor av Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge och Janne Jonsson.