Välbesökt Lilla Hjulafton

Så var det åter dags att fira nationaldagen med Lilla Hjulafton i vår fina bygdegårdspark. Solen sken även denna dag som det gjort i stort sett alla lilla hjulaftnar sedan starten 2010. Efter förra årets stora besöksantal hade vi inför årets firande utökat med fler parkeringar i hela byn. Något som visade sig vara ett bra drag som innebär att vi slapp den stora köbildningen som vi haft tidigare. Som vanligt började bilarna rulla in tidigt och duka upp picknickkorgarna i solen. Och även det här året kom det otroligt många besökare, både med och utan utställningsfordon, för att titta på vackra bilar, traktorer och annat och ha en trevlig dag i solen.

Inte så stor användning för snowboarden idag men den satt bra på taket, med pjäxor och allt.

Irene och Jonte Holmgren från Falköping satt och njöt av sitt kaffe framför sin Dodge.

Andra valde att sitta i skuggan av kastanjen och dricka kaffe från bygdgårdens cafe.

Många var sugna på hamburgare och Samuel Andersson och Ragnar Eriksson grillade för fullt.

På plats fanns även Missing People som berättade om sin verksamhet. Robert Johansson och Ewa Harrysson fanns på plats och pratade med intresserade som ville vara med och hjälpa till.

Underhållning av olika slag

På programmet stod både start av stjärnmotor, traktorkortege, mopedkortege, mannekänguppvisning och dansuppvisning.

Många var intresserade av att titta på den stora stjärnmotorn.

Mannekänguppvisning

Som vanligt var det mannekänguppvisning med tidsenliga kläder och både små och stora modeller.

Mannekängerna fick tidsenliga frisyrer av Eva Nelson och makeupen fixade Anna Matiasson. Fantastisk proffsiga och duktiga!

Emilia och Christoffer var först ut på catwalken.

Sötast på catwalken var i allafall Sally, Sigrid och Lilly.

Prisutdelning

Precis som vanligt utsågs Årets Bil, Årets Traktor och Året Tvåhjuling. I år fanns även kategorin Årets A-traktor med. Utöver dessa pristagare, som utsågs av Saleby bygdegårdsförening, fick besökarna rösta fram Peoples Choice och även Bäst klädda. Inte lätt att välja bland alla fina bilar och många snyggt klädda i tidsenliga kläder.

Årets Bil

Priset Årets Bil gick 2023 till Stefan Flyckt från Alingsås och hans Dodge Challenger, 392 Hemi SRT.

Årets Traktor

Priset för finaste traktorn gick till Julia Andersson från Falköping och hennes Massey Ferguson årsmodell 1979.

Årets Tvåhjuling

Priset för finaste tvåhjuling gick till Urban Mouchard från Lidköping och hans Honda årsmodell 1973.

Årets A-traktor

I år utsågs även årets A-traktor. Priset gick till Daniel Lennerling i Saleby och hans Volvo Duett.

Peoples Choice

Publikens favorit och priset Peoples Choice gick till Klas Andersson och Ann-Greth Lundgren och deras Auburn. En otroligt vacker bil som Klas byggt efter en förlaga från 1936.

Årets Bäst klädda

Trogna Lilla Hjulafton besökare är detta par, Tommy och Katarina Andersson från Götene, som vann priset Bäst klädda. Så fina.

Dagens avslutades med att Louise Tidblom sjöng nationalsången och bygdegårdsföreningens ordförande Henrik Lainla tackade alla som kommit och önskade en fortsatt fin nationaldag.

Vi i bygdegårdsföreningen vill avslutningsvis rikta ett stort tack till vår alltid lika fantastiska konferencier, Niklas ”Pani” Johansson. Trots en hes hals genomförde han dagen med bravur, som alltid. Här syns han tillsammans med Henrik Lainla.

Tack alla som kom och bidrog till en toppendag och varmt välkomna tillbaka nästa år hälsar vi i Saleby bygdegårdsförening!