Vårens program i bygdegården 2023

Varsegoa å dôppa! 2 april kl. 14.00

Musik och berättarcafé med lustiga västgötavisor och berättelsen om vår fika tradition och sju sorters kakor. Kaffe och kakor ingår i entrén. Ingen föranmälan krävs. Entré: 150 kr.

Vårfest med Börje Bappelsin och DJ Tomas 15 april

Föranmälan till: Henrik tfn 070-824 95 82 eller Anitha 073-064 99 02.
Mer information om festen kommer!


Lilla Hjulafton 6 juni kl. 11-14

Som brukligt blir det nationaldagsfirande i bygdegårdsparken tillsammans med allehanda fordon. Program kommer senare men boka in ditt nationaldagsfirande i Saleby redan nu!

Musikshow: Tina – Simply The Best

16 september kl. 19.00

Efter att ha fått ställa in föreställningen i februari har vi nu åter glädjen att få välkomna Cecilia Kyllinge (känd från tidigare nostalgishower) med gitarrist till vår bygdegård. Vi kommer bjudas på en intim musikteater om Tina Turner,1900-talets största kvinnliga rockikon. Vi får lyssna till hennes otroliga livshistoria tätt sammanvävt med hennes fantastiska  låtar.  

Pris: 200 kr

Förköp:
Anitha Larsson       0730-64 99 02
Maria Joelsson       0708-18 37 32

Lyckad dag när Lilla Hjulafton jubilerade

Det blev en väldigt lyckad Lilla Hjulafton 2019 tillika 10-årsjubileum för evenemanget. Precis som alltid var bygdegårdsparken full av glada och fikande människor och mängder av fordon av olika slag.

Film över bygdegårdparken

Många är med och fixar
Det är många som är med och hjälper till för att det ska bli ett så bra arrangemang som möjligt. Ca 60 funktionärer hjälper till för att allt ska klaffa. Anette och Ingalill sålde ca 700 hamburgare till hungriga besökare under hela dagen. Glada besökare var Jonas Lennerling och Elisabeth Lainla.

 

Ca 400 utställningsfordon gick att beskåda och nytt för i år var även att publiken kunde vara med och rösta på sin favorit i Peoples choice. Vinnare i denna klass blev Elvira med sin Hot rod. Den absolut minsta och sötaste bilen  av alla.

Det blev även enligt tradition mannekänguppvisning med 50-60-talskläder.

Film från mannekänguppvisningen

Dagen till ära var Börje Bappelsin konferencier och underhållare, vilket han skötte med den äran. Besökarna bjöds på många glada skratt, allsång och inte minst hjulmusik. Glad för att få träffa Börje var Gun Larsson som fick pris för Bäst klädda.

Årets bil, tvåhjuling och traktor utsågs av föreningen Panhards.
Vinnare av Årets bil blev Ingemar Andersson ifrån Kvänum med sin Ford -32.

Vinnare av priset för Årets tvåhjuling blev Åke Olsson som själv byggt sin mc 1954 och
som ställde ut den på Lilla Hjulafton tillsammans med Gunnar Laurell. Ett helt unikt fordon.

Årets pris för bästa traktor vanns av Gunnar Färnkvist med sin Mercedes MB Truck.

Det ordnades även en tipspromenad som vanns av Sandra Lundkvist som vann en praktisk bilvårdshink. Övriga vinnare på tipspromenaden, på en god andra och tredje placering, var Sven-Olof Holgersson och Sune Ottosson. Stort grattis säger vi i bygdegårdsföreningen till alla vinnarna!

Dansuppvisningar
Denna hjulafton kunde man även titta på uppvisning med Lidköpings Lindy hopers och Linedance.

Film med linedancers

Lindyhopers

Dagen avslutades med en vigsel av Camilla och Sven och vigselförättare var Judith Fagrell. Så roligt att de valde just vårt arrangemang för sin stora dag. Många lyckönskningar från oss i Saleby bygdegårdsförening.

Saleby bygdegårdsföreningen tackar alla besökare och alla som hjälpt till och på något sätt bidragit till att det blev en fin dag i bygdegårdsparken i Saleby.

Även ett stort tack till våra sponsorer: Dafgårds, Roséns Maskin, Haralds i Jung och Mästers i Götene.

Vi önskar alla välkomna tillbaka nästa år!

Saleby bygdegårdsförening